Een school voor wie?

Het Mondriaan College is een school voor havo en vmbo-t, met de focus op voorbereiding op het hoger beroepsonderwijs (hbo). Dit kan met de volgende adviezen: 

  • een advies havo; daarmee kom je in 1 havo; 
  • een eerste advies havo en een tweede, aanvullend advies vmbo-t/havo; daarmee kom je in 1 havo of 1 mavo/havo;
  • een advies vmbo-t; daarmee kom je in 1 mavo/havo; 


Als je nog niet weet welk niveau het beste bij je past, havo of vmbo-t, start je bij ons in de dakpanklas vmbo-t/havo. Je volgt dan ook het havo-instapprogramma. Je krijgt extra begeleiding in de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde en we leren je studievaardigheden. De brugperiode voor deze dakpanklas duurt twee jaar. Vanuit deze klas ga je verder met havo of vmbo-t. In beide gevallen kun je bij ons op school je diploma halen.  

Met een vmbo-t diploma kan je bij ons op school verder gaan met havo of naar het mbo. Daarvoor hebben we een speciaal doorstroomprogramma. Met je havo-diploma kun je naar het hbo of doorstromen naar het vwo binnen Het Hooghuis. Ook daarvoor is er een doorstroomprogramma.

Jij staat bij ons op het Mondriaan College centraal! We doen er alles aan om het beste uit jou naar boven te halen, zodat jij onderwijs volgt op het best bij jou passende niveau.