Collega Wesley van Bergen brengt officiële stadslied van Oss uit!

11 mei 2017

‘Oss in de zon’ is het officiële stadslied van Oss. Het is een ode aan de schoonheid die de stad te bieden heeft. Vanaf vrijdag 5 mei is het lied verkrijgbaar via online kanalen als Spotify, iTunes en YouTube. Daarnaast verschijnt er dan een CD-single, die exclusief te koop is bij de Osse winkels CD Kiosk en The Guitar Factory.

Het lied werd in november vorig jaar geschreven door de Osse muzikant Wesley van Bergen. Gitarist Sjors Appeldoorn werkte vervolgens met Van Bergen aan een demo-opname die werd ingestuurd voor de wedstrijd ‘Het WilhelmOss’, de zoektocht naar hét Osse stadslied van stichting Hart voor Oss en Muzelinck Centrum voor de Kunsten. Na het winnen van die wedstrijd werd ‘Oss in de zon’ op 11 maart jl. gepresenteerd als kersvers stadslied, tijdens de opening van muziekevenement Rockronde. Het liedje werd lovend ontvangen door de aanwezigen onder wie burgemeester Wobine Buijs, die het liedje ‘Guus Meeuwis-waardig’ noemde.

Een week na de presentatie doken Wesley en Sjors de studio in om het liedje professioneel op te nemen bij studio Sound Records in Heijen, onder productionele leiding van Sam Janssen. Ze besloten dit in bandvorm te doen (met Wesley als zanger/frontman, Sjors als gitarist en een aantal gastmuzikanten) en niet meer als duo, om het liedje rijker te kunnen arrangeren.

Vanaf vrijdag 5 mei is het eindresultaat online te beluisteren en downloaden. Het liedje verschijnt dan ook op CD-single. Deze is exclusief te koop bij de Osse winkels CD Kiosk (De Schakel 3) en The Guitar Factory (Kerkstraat 3). De singlehoes bevat een bijzondere foto van de Berghemse fotografiestudente Frédèrique Niewöhner (uit de tentoonstelling 'Van Toen Naar Nu' van Stadsarchief Oss).

Meer informatie? Ga dan hier naar de website van 'Oss in de zon'! 
Nieuwsgierig naar onze talentvolle collega? Besluiter dan hieronder het nummer! Wij zijn trots op onze zonnestraal Wesley!