Leerlingen gaan creatieve strijd met elkaar aan

17 november 2017

Hooghuis-scholen doen mee aan Kunstrally CrOss

De leerlingen van Het Hooghuis zijn op de creatieve toer. Dat heeft alles te maken met hun deelname aan Kunstrally CrOss: een kunstproject dat Muzelinck Centrum voor de Kunsten samen met de Osse scholengroep organiseert. Op maandag 20 november vindt de grande finale van het project plaats in Theater de Lievekamp.

Kunstrally CrOss is een initiatief van Muzelinck Centrum voor de Kunsten en Het Hooghuis. Het project daagt leerlingen van de Osse scholengroep uit om hun talenten in één van de vijf kunstdisciplines te laten zien. Die disciplines zijn literatuur, dans, muziek, drama en beeldende kunst. 

VISKAR
Stein van Dongen en Jop Verreijt zijn twee Hooghuis-leerlingen van de afdeling metaaltechniek (ZuidWest) die aan Kunstrally CrOss meedoen. Het duo werkt al bijna een half jaar aan hun project ‘VISKAR’, in de discipline beeldende kunst. Stein vertelt: “We zijn voor de zomervakantie begonnen met onze twee vissen. Eén vis is gemaakt van betonijzer, een versleten dakgoot en gebruikte pikhouwelen. De andere vis bestaat uit ponsdoppen, een afvalproduct dat overblijft bij het maken van gaten in ijzeren balken.”

Creativiteit
“Kunstrally CrOss is een ontzettend leerzaam project”, aldus Wim van Dorst namens Team Metaaltechniek van ZuidWest. “Bovendien is het weer eens wat anders dan werkstukken maken aan de hand van tekeningen. Daarbij gaat het vooral om maatvoering, terwijl het bij Kunstrally CrOss allemaal om creativiteit gaat.”

Finale
De finale van Kunstrally CrOss vindt op maandag 20 november plaats in Theater de Lievekamp. Geïnteresseerden zijn vanaf 19.00 uur van harte welkom om de creaties en talenten te komen bekijken.

Foto Viskar Stein