Leerlingen ZuidWest ontvangen elektrische auto-onderdelen van Mitsubishi!

31 mei 2017

Leerlingen van Het Hooghuis ZuidWest krijgen er binnenkort bijzonder lesmateriaal bij. Op vrijdag 2 juni nemen de scholieren namelijk onderdelen van een elektrische auto in ontvangst. Aan de hand van de materialen van een hybride Mitsubishi kunnen ze zich verder verdiepen in de automotive branche. De overdracht van de onderdelen vindt om 10.00 uur plaats in het lokaal voertuigentechniek van Het Hooghuis Zuid.

Het initiatief is een samenwerking van Het Hooghuis, Autobedrijf Huiskes, Mitsubishi Nederland en de Talentencampus Oss. Het past goed bij de landelijke vernieuwing van het vmbo. Daarin sluiten beroepsgerichte programma’s meer aan op actuele ontwikkelingen in de (beroeps)werkelijkheid en de vervolgopleidingen in het mbo.

Nieuwe technieken
Niels Dekkers, docent Voertuigentechniek bij Het Hooghuis, is blij met het initiatief: “Technieken in de automotive branche veranderen momenteel razendsnel. Om onze leerlingen een kansrijke toekomst in deze sector te bieden, is het belangrijk dat ze nu al vertrouwd raken met nieuwe technieken. We hebben het hier immers wel over de autotechnici van de toekomst.” 

Kennisontwikkeling      
Bas Huiskes van Autobedrijf Huiskes sluit zich daarbij aan: “Kennisontwikkeling is ontzettend belangrijk. Conventionele technieken worden in hoog tempo achterhaald en de ontwikkelingen gaan hard. Autofabrikanten zoals Mitsubishi ontwikkelen op dit moment allerlei duurzame oplossingen om bijvoorbeeld de CO2-uitstoot te verminderen. Door de onderdelen van deze moderne auto voor het onderwijs beschikbaar te stellen, zorgen we ervoor dat leerlingen straks klaar zijn voor het beroepsleven.” 

Samenwerking
Volgens Richard van Ommen, directeur van de Talentencampus Oss, maakt deze actie duidelijk zichtbaar wat de rol van de Talentencampus kan zijn: “Door partijen samen te brengen, verbeteren we de kwaliteit van het onderwijs, in dit geval door het beschikbaar stellen van waardevol lesmateriaal. Het toont maar weer eens aan dat het beroepsonderwijs in Oss over de juiste contacten beschikt.”

Mitsubishi