Thema-avond voeding en mentale weerbaarheid van topsporters

16 juni 2017

Datum: maandag 19-06-‘17
Tijd: 19:30 – 21:30 uur
Locatie: Het Hooghuis locatie TBL, Molenstraat 30 in Oss
Voor: topsporters, talenten, ouders/verzorgers

Beste sporters, ouders en andere belangstellenden,

Op de scholen van Het Hooghuis vinden we het belangrijk dat er ruimte is voor ieders talent. Op maandag 19 juni 2017 organiseert Het Hooghuis voor jullie een thema-avond die gaat over voeding en mentale weerbaarheid in de sport. Deze avond zal plaatsvinden op Het Hooghuis locatie TBL in Oss.

De volgende 2 gastsprekers geven de invulling van deze avond:

Nils Lundgren, 26 jaar, woont in Tilburg: 

Voeding en topsport:
Sinds 2014 studeert hij aan de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Voor zijn vrije opdracht koos hij voor het onderwerp Voeding en topsport. Hiervoor kwam hij in contact met sportdiëtiste Brenda Frunt in Berlicum. Zij schreef o.a het sportkookboek Goud op je Bord. Met zijn project heeft Nils al diverse voorlichtingen gegeven aan jonge toekomstige topsporters.

Jan-Willem van der Graaf:

Mentale weerbaarheid in de topsport:
Jan-Willem is de 23 Nederlander die het Kanaal over heeft gezwommen. Jan-Willem: “Al jong ben ik begonnen met wedstrijdzwemmen en al snel werd ik hier beter in. Toen ik naar de middelbare school ging gaf dit soms een flinke uitdaging in het combineren van mijn sport en school. Toch behaalde ik binnen 6 jaar mijn VWO en ging ik psychologie studeren in Amsterdam. Ook ging ik hier nog meer zwemmen en lag ik minimaal 20 uur per week in het water. Ik ben uiteindelijk sportpsychologie gaan studeren en dit heeft mij erg geholpen zowel in mijn studie als in mijn sport. De zwemtocht over het Kanaal is niet te trainen, maar doordat ik mentaal heel sterk was heb ik het gehaald.”

Wij nodigen jullie bij deze uit om je via onderstaande link in te schrijven voor deze thema-avond:

Klik hier om je in te schrijven

Graag tot dan!

Sportieve groeten,

Ton de Jong
Niels van Casteren