Verbinding, street art, 3fm en een challenge...

5 juni 2018

Voor een ander
Samen met Young Impact, de organisatie die jongeren stimuleert iets goeds te doen voor een ander en de samenleving, tuigt 3FM samen met DJ's Kevin van Arnhem en Lieke de Kok voor het tweede achtereenvolgende jaar een Tussenuur-challenge op. Ditmaal om nieuwkomers (ISK) en jongeren die in Nederland zijn geboren met elkaar te verbinden. Vorige week brachten ze een bezoekje aan Oss. Gelukkig was daar Teun, eerstejaars leerling van het Titus Brandsmalyceum, die graag iets wilde doen voor de nieuwkomers in zijn stad: leerlingen van de Internationale Schakelklas op ZuidWest. Hij wilde graag samen iets maken, om de nieuwkomers meer thuis te laten voelen in Oss. 

Iets blijvends
Dat vond 3FM zo'n mooi idee, om nieuwkomers te verbinden met jongeren die in Nederland zijn geboren, dat ze Teun maar wat graag wilden helpen. Hoe mooi is het om kinderen die niet hier zijn geboren, iets blijvends te laten maken in hun nieuwe land?! 

En zo vonden ze kunstenaar Marion bereid om op een muur in het centrum van Oss bij café Rebel een muurschildering te ontwerpen die dit idee vorm zou geven en die de leerlingen met de 3FM dj's mochten schilderen. Leerling Hasna van ZuidWest had er samen met haar klasgenoten veel zin in. De leerlingen van beide scholen brachten een prachtig palet aan kleuren aan op de muur. Maar of het allemaal lukt in een tussenuur...

Challenge
Slagen de leerlingen erin om binnen één tussenuur de muur te beschilderen? Gaan ze voor kwantiteit of voor kwaliteit? Wordt het corvee voor de DJ's? Check de video voor de challenge! Wat de uitslag ook wordt: wij vinden dit kleurrijke idee sowieso al geslaagd!  

We bedanken de creatieve leerlingen, 3FM, oud-leerling Luca de Louw, kunstenaar Marion, docenten van TBL & ZuidWest, Café Rebel en overige betrokkenen voor deze bijzondere en verbindende opdracht. Samen zijn we sterker!