Daarom kies je voor Het Hooghuis

We leiden zelfbewuste en tevreden mensen op. Vanuit zes unieke scholen helpen wij jou jezelf én je talenten te ontdekken. Door het beste in jou naar boven te halen, kun je met recht zeggen dat Het Hooghuis je leven kleurt.

Het Hooghuis, onderdeel van Stichting Carmelcollege, bestaat uit zes verschillende scholen in en om Oss. Overal draait ons onderwijs om onze leerlingen: die willen we een voorsprong geven in de wereld van morgen. We willen hen leren kennen. Samen met hen willen we hun talenten ontdekken en laten groeien. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen zichzelf kunnen zijn.

Lees meer

We hebben alle typen onderwijs in huis: van praktijkonderwijs tot en met gymnasium. Binnen onze scholengroep is er voor iedere leerling een passende plek. Op alle scholen krijgen onze leerlingen ruim de tijd om te ontdekken welk opleidingsniveau bij hen past. De brugperiode is flexibel en duurt één, twee of drie jaar. Zodra een leerling het juiste niveau heeft gevonden, start hij of zij daar het volgende schooljaar mee. Kortom: op Het Hooghuis bepalen leerlingen zelf hoelang hun brugperiode duurt.

Zodra leerlingen bij ons op school komen, kiezen ze ook voor een deel zelf welke vakken ze gaan volgen. Al in de onderbouw hebben onze leerlingen dus invloed op hun lesprogramma. Zo geven we onze leerlingen de ruimte om zichzelf te ontplooien.

Lees minder