Locatie Titus Brandsmalyceum

Welkom op het Titus Brandsmalyceum (TBL)! - Oog voor traditie, gericht op de toekomst

Titus Brandsma, de naamgever en één van de oprichters van onze school, werd getypeerd als oprecht en gedreven. Hij stond voor zijn mening, ook al was die anders dan die van anderen. Het is misschien wel juist deze eigenzinnigheid die onze school karakteriseert.

Op het TBL hebben we oog voor traditie en daarbij richten we ons op de toekomst. We willen onze leerlingen opvoeden tot kritische, zelfbewuste jonge mensen die ergens voor staan: passie in plaats van onverschilligheid, ontdekken en onderzoeken in plaats van afwachten, interesse in plaats van oppervlakkigheid, verbonden in plaats van alleen.

We hebben m.i.v. schooljaar 2015-2016 de volgende opleidingen in huis: gymnasium masterclass, atheneum masterclass, havo/vwo masterclass, havo/vwo-Expeditie en havo vanaf klas 2. Bij de masterclasses kiezen de  leerlingen uit: masterclasses Art, Business, Science of Oriëntatie op Taal en Cultuur. We hebben allerlei (na)schoolse activiteiten waarbij je je persoonlijke talent verder tot bloei kunt laten komen. Bekijk bijvoorbeeld de website van sCOOLradio. We zijn landelijk erkend als Universumschool en CultuurProfielSchool.

Namens ons team,

Tom Brocks, rector Het Hooghuis Locatie TBL

_DSC2117.jpg
Wil jij
meer weten
over onze
school?

Ben je leerling?

Klik hieronder om meer informatie te krijgen. Bekijk alle informatie voor leerlingen
IMG 6212
Wilt u
meer weten
over de gang
van zaken?

Bent u ouder?

Klik hieronder om meer informatie te krijgen. Bekijk alle informatie voor ouders

TBL nieuws voor leerlingen en ouders

 • 25 mei | Oudervereniging TBL
  Thema-avond 6 juni
  Op 6 juni organiseert de oudervereniging van het TBL een thema-avond. Ouders zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn. De avond begint in De…
 • 23 mei | TBL biedt meer..
  Rondje 17, 23-05-2016
  Rondje nummer 17 is verschenen met daarin het gebruikelijke nieuws uit de mediatheek, uitslag van examens DELF, info over het gala en Open Podium.
 • 22 mei | Onderwijs
  Mc Business en Day for Change
  Op woensdag 1 juni gaan de leerlingen klas 1 van de masterclass Business van het TBL naar de Rabobank Oss om hun ideeën voor de actie Day for…