In het spotlicht: docente Alline Hilkes vindt het belangrijk dat leerlingen trots zijn op wat ze doen!

Docente Alline Hilkes wil haar leerlingen meegeven om flexibel en creatief te zijn. Ze vindt het belangrijk dat je plezier hebt in wat je doet en trots bent op wat je doet. Haar passie? Verbinden door gastvrijheid, lesgeven & koken. Leuk weetje: bij het koken gebruikt ze altijd alles helemaal: van kop tot staart. Lees hieronder meer!

Alline Hilkes, 33 jaar
ZuidWest, docent Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR)
Passie: Koken, hospitality (verbinden door gastvrijheid) en lesgeven

Hoe wist je dat koken je vak zou worden?
Toen ik Taal- en Cultuurstudies en Journalistiek studeerde, was ik altijd met koken bezig als hobby. Ik had ook een bijbaan in de horeca. Al gauw merkte ik dat ik veel liever bezig was met koken. Toen ben ik fulltime in de horeca gaan werken. Later heb ik de opleiding consumptieve techniek gedaan en sinds een jaar werk ik op Het Hooghuis bij HBR.

Wat wil je graag meegeven aan je leerlingen?
Ik wil mijn leerlingen goed voorbereiden op de toekomst, op hun vervolgstudie of werk. Ik wil ze meegeven hoe belangrijk het is om flexibel en creatief te zijn en jezelf te blijven ontwikkelen. Ik stimuleer ondernemend gedrag, zoals opkomen voor jezelf en het benutten van kansen. Ook vind ik het belangrijk dat je plezier hebt in en trots bent op wat je doet.

Komt verantwoord omgaan met voedsel aan bod in je lessen?
Zeker! We werken op school met goede, seizoensgerichte producten en we gebruiken altijd alles helemaal, van kop tot staart. Van restvoedsel maken we bijvoorbeeld zelf bouillon.

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Ik ga vaak uit eten en naar foodfestivals. Van jongs af aan reisde ik over de hele wereld, bijvoorbeeld naar Thailand, Cambodja, Laos en China. Daar leerde ik allerlei nieuwe smaken, geuren en kleuren kennen. Al die reizen hebben veel indruk op me gemaakt. Inspiratie die ik opdoe, deel ik graag met mijn leerlingen. Ik laat ze zien dat de horeca mensen verbindt en dat zij daar een bijdrage aan kunnen leveren.

Extra: heb je ons magazine ontvangen? Hier zie je hoe je thuis je eigen kasje kunt maken. Daar kun je de basilicumzaadjes in zaaien (check de laatste pagina van het magazine). Als de plantjes groot genoeg zijn, kun je de tomatensoep van Jeroen (zie pagina 59 in het magazine) garneren met je huisgekweekte basilicum. Hoe leuk is dat! #duurzaamkoken #gezondevoeding

In het spotlicht: leerlingen en medewerkers van Het Hooghuis.
In elke editie vertellen leerlingen en medewerkers van Het Hooghuis vol enthousiasme over hun passie én hun ervaringen op school. Hoewel hun interesses, leeftijden en achtergronden verschillen, hebben ze één ding gemeen: ze worden gedreven door een passie die hun leven kleurt. Deze mensen zetten we hier in het spotlicht. Elk verhaal is uniek, maar samen maken onze leerlingen en medewerkers Het Hooghuis en daar zijn we trots op!

Dit interview staat ook in het Hooghuis Magazine. Bekijk hier het volledige magazine. Wil je het magazine per post ontvangen? Mail dan even je adresgegevens naar info@hethooghuis.nl.