Leerling Iris bezorgt je kippenvel met haar talent voor vioolspelen!

‘Met mensen samen spelen vind ik het leukst’

Heb je leerling Iris al ooit horen/zien optreden? Ze bezorgt je kippenvel. In 2016 won ze talentenjacht Superkids. Ze vertelt meer over haar passie vioolspelen in ons magazine. Lees het interview hieronder.

 

Hoe ben je begonnen met vioolspelen? 

Op mijn zevende probeerde ik tijdens een open dag van de Muzelinck de viool uit. Ik kreeg een compliment en vanaf dat moment wilde ik vioolspelen!

Hoe vaak ben je ermee bezig?

Ongeveer 20 uur per week; drie keer per dag 45 minuten. Sinds ik op de middelbare school zit, ga ik elke zaterdag naar Den Haag om te repeteren en lessen te volgen (vooropleiding conservatorium). Ik speel dan individueel, in een groep, met een orkest en met piano. Met mensen samen spelen vind ik het leukst.

Wie heeft je vooral geïnspireerd?

Mijn viooldocente Koosje van Haeringen. Dankzij haar kon ik terecht in Den Haag.
Ik heb van haar niet alleen viooldingen, maar ook sociale dingen geleerd. ‘s Zomers bezocht ik haar in haar vakantiehuis in Frankrijk. Ze was heel bijzonder voor me. Vorig jaar zomer is ze overleden aan de spierziekte ALS. Nog heel vaak denk ik aan haar.

Kun je je passie combineren met school?
Het is druk, maar het lukt! Ik krijg veel steun van mijn ouders en van school. Voor een concert of extra repetitie krijg ik vrij, zolang mijn cijfers maar goed blijven.

Weetje: Iris won de talentenjacht Superkids in oktober 2016

Iris van Nuland, 16 jaar
TBL, Klas 6

 

Dit interview is een onderdeel van ons Hooghuis Magazine. Leerlingen van groep 7/8 uit de regio ontvangen een exemplaar van ons magazine. Hierin lees je van alles over onze scholen en nog veel meer. We laten je zien wie we zijn, wat we doen en waar we voor staan. Zodat jij straks vol vertrouwen de keuze kunt maken voor een middelbare school.

De komende dagen lichten we een aantal rubrieken uit. Het is ook mogelijk om het magazine hier in z’n geheel online te lezen. Wil je het magazine graag per post ontvangen? Stuur dan een mailtje naar: info@hethooghuis.nl.