Leerling Joep heeft een creatieve passie: fotograferen!

‘Van fotograferen tank ik bij’

Het is hem met de paplepel ingegoten dankzij zijn moeder. Vol trots vertelt hij in het magazine over ‘het gouden uurtje’. Nieuwsgierig? Lees het interview hieronder. Je kunt de afbeelding vergroten door erop te klikken.

 

Waarom fotografeer je zo graag? 

Fotograferen is voor mij een manier om bij te tanken. Ik ben aangestoken door mijn moeder. Zij fotografeert voor haar werk (Foto’s van Suus). Ik heb haar eerste spiegelreflexcamera gekregen en daar maak ik nu foto’s mee. Ik hoop ooit haar collega te worden.

Hoe vaak ben je ermee bezig? 

Ongeveer drie keer per week. We wonen in Berghem, vlakbij het Hoessenbosch. Als ik tijd heb, ga ik de bossen in met mijn fotocamera en statief. Daar kom ik tot rust en maak ik mijn hoofd leeg.

Wat voor foto’s maak je zoal? 

Het liefst maak ik foto’s van de natuur; van dieren, planten en landschappen. In de zomer fotografeer ik graag tijdens ‘het gouden uurtje’, als de zon ondergaat. Dan is het licht zo mooi.

Kun je fotograferen goed met school combineren? 

Ja, ik maak ook weleens foto’s voor school, zoals tijdens excursies. Mijn docente Engels, mevrouw Van der Burg, fotografeert ook. Bij haar in de les mag ik mijn camera soms opladen.

Waar ben je het meest trots op? 

Op mijn foto van wilde paarden. Ik fietste in de bossen toen ik ze zag. Vlug heb ik mijn fiets aan de kant gezet, mijn camera gepakt en foto’s gemaakt.

Joep Emons, 12 jaar
Heesch, Klas 2

 

Dit interview is een onderdeel van ons Hooghuis Magazine. Leerlingen van groep 7/8 uit de regio ontvangen een exemplaar van ons magazine. Hierin lees je van alles over onze scholen en nog veel meer. We laten je zien wie we zijn, wat we doen en waar we voor staan. Zodat jij straks vol vertrouwen de keuze kunt maken voor een middelbare school.

De komende dagen lichten we een aantal rubrieken uit. Het is ook mogelijk om het magazine hier in z’n geheel online te lezen. Wil je het magazine graag per post ontvangen? Stuur dan een mailtje naar: info@hethooghuis.nl.