Mynthes droombaan start op Stadion

‘Theater is mijn passie.’

Mynthe van Het Hooghuis Stadion heeft een passie voor dansen en zingen. Ze heeft op school gekozen voor theater en dramalessen en ze zingt in de schoolband. In dit interview lees je hoe school haar ondersteunt in haar passie. Ook vertelt Mynthe hoe zij haar toekomst ziet. 

Wat is jouw passie?

Ik hou van dansen en zingen. Theater is mijn passie. In de eerste en tweede klas heb ik bijvoorbeeld met de schoolmusical meegedaan. Ik vond het supergezellig om samen met andere leerlingen naar de voorstelling toe te werken. Ook zing ik in de schoolband en buiten school dans ik.

Ben je onder schooltijd ook bezig met je passie?

Ja, zeker! Bij talententijd (in de onderbouw) heb ik gekozen voor theater en dramalessen. Stadion heeft een theaterafdeling met een klein en gezellig podium. Er is een bergruimte met spullen die we kunnen gebruiken en een digibord om filmpjes op te kijken, bijvoorbeeld voor een opdracht of een toets. In de bovenbouw kun je kiezen voor ‘Podiumkunst & Cultuur’. Je bent dan zes uur per week bezig met toneelspelen, dans en muziek.

Wat vind je zo mooi aan deze richting?

Ik blijf mezelf steeds ontwikkelen en ik leer improviseren. Zo kan ik op mijn beurt andere mensen helpen zich te ontwikkelen.

Waarom heb je gekozen voor Stadion?

Ik wil graag zoveel mogelijk bezig zijn met theater. Op Stadion kun je voor theater kiezen in je vakkenpakket. Dat past echt bij mij. Toen ik voor het eerst binnenkwam op school, voelde ik me meteen thuis. Vanuit Rosmalen reis ik nu elke dag één uur heen naar school en één uur terug, maar dat heb ik er graag voor over.

Wat wil je gaan doen na je tijd op Stadion?

Dan wil ik graag naar het mbo en daarna naar de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Daarvoor moet je auditie doen, maar ik ga ervoor!

Mynthe Zwaal,
Stadion, klas 3c