Locatie Titus Brandsmalyceum

Welkom op het Titus Brandsmalyceum (TBL)! - Oog voor traditie, gericht op de toekomst

Titus Brandsma, de naamgever en één van de oprichters van onze school, werd getypeerd als oprecht en gedreven. Hij stond voor zijn mening, ook al was die anders dan die van anderen. Het is misschien wel juist deze eigenzinnigheid die onze school karakteriseert.

Op het TBL hebben we oog voor traditie en daarbij richten we ons op de toekomst. We willen onze leerlingen opvoeden tot kritische, zelfbewuste jonge mensen die ergens voor staan: passie in plaats van onverschilligheid, ontdekken en onderzoeken in plaats van afwachten, interesse in plaats van oppervlakkigheid, verbonden in plaats van alleen.

Op het TBL bieden we havo-, atheneum- en gymnasiumonderwijs. Je kunt starten op het TBL als je een havo-, havo/vwo- of vwo-advies hebt.

Je kunt bij ons starten in een van de volgende vier brugklassen: havo/vwo masterclass, havo/vwo Expeditie, atheneum masterclass of gymnasium masterclass.

Bij de masterclasses kiezen de  leerlingen uit: masterclasses Art, Business, Oriëntatie op Taal en Cultuur (OTC)Sport & Life Sciences of Science. We hebben allerlei (na)schoolse activiteiten waarbij je je persoonlijke talent verder tot bloei kunt laten komen. Bekijk bijvoorbeeld de website van sCOOLradio. We zijn landelijk erkend als CultuurProfielSchool. Als JetNet-school hebben we extra aandacht voor Bèta onderwijs.

Bekijk hier de video over onze school!

Namens ons team,

Tom Brocks, rector Het Hooghuis Locatie TBL

_DSC2117.jpg
Wil jij
meer weten
over onze
school?

Ben je leerling?

Klik hieronder om meer informatie te krijgen. Bekijk alle informatie voor leerlingen
IMG 6212
Wilt u
meer weten
over de gang
van zaken?

Bent u ouder?

Klik hieronder om meer informatie te krijgen. Bekijk alle informatie voor ouders

TBL nieuws voor leerlingen en ouders