Het Hooghuis thema-avond topsport

Samen verbinden we onderwijs en sport. Onze scholengroep geeft leerlingen een voorsprong in de wereld van morgen. Ook leerlingen die intensief met sport bezig zijn. Zij krijgen extra faciliteiten om hun studie goed te kunnen combineren met hun sport. Daarnaast organiseren we (de scholen Mondriaan College en Titus Brandsmalyceum) thema-avonden rondom topsport. De eerstvolgende thema-avond wordt gehouden op maandag 4 april op de locatie van het Mondriaan College. Alle leerlingen van Het Hooghuis, hun ouders/verzorgers, maar ook alle andere belangstellenden zijn van harte welkom op deze informatieve bijeenkomst.

Het programma van de avond
Tijdens de thema-avond staan drie interessante onderwerpen centraal: mentale weerbaarheid en perfectionisme in de sport, gezin en topsport, en de keerzijde van roem. Interviewer Peet Kappen, geschiedenisdocent op het Titus Brandsmalyceum & bekend van het Brabants Wielercafé, ontvangt vier bekende gasten aan tafel en gaat met hen in gesprek over hun topsport verhalen en ervaringen. De genodigden zijn sport- en prestatiepsycholoog Rico Schuijers, Olympisch zwemkampioen Annemarie Janssen-Verstappen, Paralympisch dressuurkampioen Sanne Voets en internationale hockeycoach Sjoerd Marijne. Oud-docent Nederlands van het Mondriaan College Jos de Louw presenteert de avond. Ook Jos de Louw is bekend van het Brabants Wielercafé.

Inschrijven voor de thema-avond
Vanaf 19.00 uur opent het Mondriaan College, Mondriaanlaan 1 te Oss, de deuren voor ontvangst. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. De thema-avond is gratis te bezoeken voor Hooghuis leerlingen, ouders of verzorgers en andere geïnteresseerden. Je kunt je van tevoren hier inschrijven.

Topsportbegeleiding op Het Hooghuis
Op Het Hooghuis is het belangrijk dat leerlingen kunnen doen waar ze goed in zijn. Zo ook op het gebied van topsport. Onze scholengroep biedt deze leerlingen extra aandacht en denkt graag mee over passende oplossingen, zodat sporttalenten topprestaties kunnen leveren op school én in hun sport!