Actiedag School voor Hart groot succes

Op vrijdag 10 mei was de grote actiedag in het kader van het project School voor Hart*. Dankzij dit project kunnen er op onze scholen in de toekomst AED-reanimatietrainingen gegeven worden aan leerlingen en docenten. Een bijzonder initiatief dat levens redt!

 

 

Grote opbrengst

De actiedag was een groot succes. De organisatie mocht ruim € 52.000 in ontvangst nemen. Het opgehaalde bedrag werd gepresenteerd door twee leerlingen, een docent, twee directeuren van middelbare scholen, de voorzitter van Lionsclub Oss De Maashorst en wethouder Thijs van Kessel.

 

Reanimatietraining op middelbare scholen

Dankzij het succes van de actie kunnen er op alle middelbare scholen in Oss en omgeving reanimatietrainingen worden aangeboden. Er zullen oefenpoppen en AED’s worden aangeschaft en er zullen docenten worden opgeleid tot reanimatiedocent. Zo kunnen zij de komende vijf jaar alle leerlingen reanimatie- en AED-les geven.

 

Reanimatiecursus

Op de actiedag zijn er maar liefst 110 cursisten opgeleid en geslaagd voor hun reanimatietraining. Ook het college van burgemeester en wethouders deed mee met de reanimatiecursus. Burgemeester Wobine Buijs verwoordde treffend: ‘Verstandig om deze cursus te volgen. Ik wilde het al langer doen, maar het kwam er nooit van.’

Talentencampus Urban Run

Na de bekendmaking van de opbrengst van de actie deden ruim 300 leerlingen mee aan de Talentencampus Urban Run. Het parcours had een lengte van 2,5 kilometer en leidde de deelnemers dwars door gebouwen op de Talentencampus, over trappen en door het Frans Heesenstadion.

 

*School voor Hart is een initiatief van Lionsclub Oss De Maashorst, in samenwerking met Het Hooghuis, het Maaslandcollege, het SEC, de Talentencampus, Rabobank Oss Bernheze en de Nederlandse Hartstichting.