Even voorstellen: Ester van Eggelen, nieuwe directeur Heesch en Stadion

Afgelopen week werd bekendgemaakt dat Ester van Eggelen vanaf komend schooljaar de nieuwe directeur van Het Hooghuis Heesch en Stadion wordt. Ester werkt al ruim twintig jaar op Het Hooghuis en is nu teamleider in Heesch. Ze is erg enthousiast over haar nieuwe rol binnen Het Hooghuis: ‘Dit is een mooie volgende stap in mijn loopbaan. Ik deed al een aantal bovenschoolse zaken, nu komen die in één functie samen.’

 

Net zoals in het basisonderwijs is er ook een landelijke daling in het aantal leerlingen op het voortgezet onderwijs. Dit heeft gevolgen voor de organisatie binnen Het Hooghuis. Vanaf komend schooljaar is er daarom één bovenschoolse directeur voor Het Hooghuis Heesch én Stadion. Zo kan de meeste aandacht blijven uitgaan naar het onderwijs zelf. Het Hooghuis heeft goede ervaringen met een bovenschoolse directie. Zo zijn de locaties Zuid en West al eerder samengevoegd en ook De Singel en Den Bongerd hebben een bovenschoolse directeur.

De huidige directeur van Stadion, Jan van Vucht, wil graag een nieuwe wendig geven aan zijn loopbaan. Hij heeft 12 jaar als docent gewerkt en 19 jaar een leidinggevende functie gehad. Hij legt uit: ‘Ik ben toe aan een nieuwe stap. Ik blijf wel verbonden aan Het Hooghuis. Volgend schooljaar zal ik bijvoorbeeld weer gymles gaan geven binnen Het Hooghuis. Ondertussen neem ik de tijd om na te denken hoe ik mijn talenten, kennis en ervaring op een andere manier kan gaan inzetten.’

Twan van den Broek, de huidige directeur van Heesch, is 64 jaar en gaat met vervroegd pensioen. Hij licht toe: ‘Ik heb met veel plezier gewerkt. Ook ben ik trots op het nieuwe onderwijs waarmee we komend schooljaar in Heesch gaan starten. Ik was al een beetje aan het afbouwen en nu is het tijd om het stokje over te dragen. Ik hoop te gaan genieten van mijn vrije tijd.’

Ester van Eggelen begint op 1 augustus in haar nieuwe functie. Ze wordt eerst nog zorgvuldig ingewerkt door Jan en Twan om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.