Dag van de ondernemer: ondernemende leerling Sem aan het woord!

Droom jij ervan om eigen baas te zijn? Innovaties te bedenken? Een YouTube-kanaal op te zetten? Een eigen winkel (online en/of offline) te starten? Een gezonde lunchroom te beginnen? Een barbershop op te zetten? Een kleine óf grote onderneming te runnen? Vandaag is het dag van de ondernemer! Op onze scholen stimuleren we leerlingen zoveel mogelijk om na te denken over hun passies, ambities en dromen. Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Hiervoor hebben we een eigen loopbaanoriëntatiemethode ontwikkeld. We delen ter inspiratie het verhaal van leerling Sem. Hij is al sinds zijn 8e bezig met muziek en heeft een eigen onderneming.


Sem Snijder, 14 jaar
Heesch, klas 3

Passie: Muziek & dj’en

Hoe is muziek jouw passie geworden?
Al sinds mijn 8e ben ik met muziek bezig. Ik heb altijd muziek geluisterd en het was een jongensdroom om iets met muziek te gaan doen. Nu heb ik mijn eigen bedrijfje. Ik draai op feestjes, bouw events mee op en ik maak mijn eigen muziek in mijn homestudio.

Hoe vaak ben je ermee bezig?
Eigenlijk altijd, 24/7. De muziek die ik maak zet ik op SoundCloud en YouTube. Ik hou van hardcore en bounce. Op feestjes draai ik van alles, ook hiphop en top 40-muziek.

Kun je jouw passie goed combineren met school?
Dat is soms wel lastig, maar ik doe mijn best. Ik mag dit jaar het schoolfeest organiseren. Dat vind ik supervet om te doen!

Heb je een idool?
Ja, Headhunterz*. Hij is ook al van kleins af aan bezig met muziek. Na zijn doorbraak is hij gewoon zichzelf gebleven. Dat bewonder ik aan hem en ik vind zijn muziek mooi.

Waar ben je het meest trots op?
Dat ik een doorzetter ben. Soms lijkt het alsof iets eigenlijk niet kan, maar als je doorzet, lukt het vaak toch. Ook ga ik altijd op zoek naar iets positiefs in een moeilijke situatie.

Heb je nog tips voor wie dit leest en een passie heeft?
Volg je hart en geef niet op! Sta open voor samenwerking met anderen, want door samen te werken kom je altijd verder.

* Headhunterz is de artiestennaam van de Nederlandse dj en muziekproducer Willem Rebergen. Hij is voornamelijk bekend door zijn hardstyle producties (red.).