Homerun: leerling Jayden over zijn passie voor honkbal

Bij Jayden Fraaij (12 jaar) is honkbal met de paplepel ingegoten. Hij is elke dag met honkbal bezig. Dankzij de topsportregeling op school mag hij eerder de les uit. Hij wil graag van honkbal zijn werk maken. Lees hier hoe Jayden vol trots over zijn passie vertelt.

 

 

Hoe ben je begonnen met honkbal?
Honkbal hoort bij ons gezin en mijn familie. Mijn vader is honkballer geweest op Curaçao. Nu is hij coach in Oss bij de Cardinals. Op mijn vierde werd ik daar ook lid. Begin vorig schooljaar heb ik een try-out gedaan bij honkbalschool Unicorns in Rotterdam. Daar honkbal ik nu.

Hoe vaak ben je ermee bezig?
Ik ga vier keer per week naar Rotterdam voor trainingen en wedstrijden. In Oss volg ik nog extra trainingen. Eigenlijk ben ik elke dag wel met honkbal bezig.

Kun je jouw passie goed combineren met school?
Het is zwaar, maar het gaat goed. Dankzij de topsportregeling van school mag ik eerder de les uit als ik naar Rotterdam moet voor een training of wedstrijd. De gemiste stof haal ik thuis in. Ik doe altijd mijn best. Thuis krijg ik veel steun van mijn vader, moeder en broertje.

Heb je een idool?
Ja, mijn neef Didi Gregorius. Hij speelt in de MLB (Major League Baseball) bij de New York Yankees.

Wat zijn je toekomstdromen?
Het allerliefst wil ik van honkbal mijn werk maken, ook al is dat in Amerika of op Curaçao. Daar is honkbal veel populairder dan in Nederland.

Waar ben je het meest trots op?
Dat ik met het Nederlands honkbalteam onder de twaalf jaar naar het EK in Boedapest ben geweest. Ik speelde toen nog bij de Cardinals. Ik was de enige die mee mocht uit Noord-Brabant en Limburg.

Het passieverhaal van Jayden is te lezen in ons Hooghuis magazine. Lees hier het volledige magazine.