Leerling Mayasa over haar passie voor samenwerken

 

Leerling Mayasa Rashkan (17 jaar) vindt het erg leuk om met klanten én collega’s te werken. Ze is familiebedrijf van Gruijthuijsen dan ook heel dankbaar voor de kansen die ze daar krijgt. Zo’n vijf jaar geleden is ze gevlucht uit Irak, waar ze tot haar twaalfde niet naar school is geweest. En ze is heel trots op zichzelf dat ze al zover is gekomen. Hieronder vertelt Mayasa haar verhaal.

 


Waarom vind je samenwerken zo leuk?

Tijdens mijn stages ontmoet ik veel verschillende mensen. Op dit moment loop ik stage bij Van Gruijthuijsen Catering in Heesch. Ik vind het erg leuk om met klanten én collega’s te werken. Daar word ik blij van!

Wat maakt deze stage zo interessant?
Dat ik ontzettend veel leer en met zoveel dingen mag meehelpen. Ze laten me het hele bedrijf zien, zodat ik een goed beeld krijg van hoe alles in zijn werk gaat. Ik mag bijvoorbeeld mee naar grote partijen of helpen met de voorbereiding daarvan. Wat ik ook leuk vind, is dat het een familiebedrijf is.

Wat heb je vooral geleerd tijdens je stage?
Ik leer Nederlandse gerechten goed kennen en ik leer steeds beter Nederlands. Dat vind ik belangrijk. Ik ben gevlucht uit Irak en woon nu zo’n 5 jaar in Nederland. Er is een groot verschil met het eten in Irak. Daar eten ze veel rijst en hier veel meer brood en aardappelen. Ik vind het Nederlandse eten wel heel lekker!

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik zoveel geleerd heb in zo’n korte tijd. In Irak ben ik tot mijn 12e niet naar school geweest. Hier in Nederland heb ik eerst ISK-onderwijs gevolgd en nu zit ik op het praktijkonderwijs. Zo kan ik straks aan het werk in een leuke baan die bij mij past, in de catering of als verkoopmedewerker. Ik ben trots op mezelf dat ik al zover ben gekomen!

Het passieverhaal van Mayasa is te lezen in ons Hooghuis magazine. Lees hier het volledige magazine.