Het beste droneteam van Het Hooghuis Stadion

 

Na weken hard werken hebben alle tweede klassen op Het Hooghuis Stadion tijdens de lessen Natuur en Techniek diverse vaardigheden versterkt en met veel enthousiasme is er iets moois bereikt! In elke klas hebben 6 teams gestreden wie uiteindelijk het beste team was.

 

 

Ieder team bestond uit een piloot, bouwer/constructeur, onderzoeker en presentator. Samenwerken is heel belangrijk om een goede teamprestatie te bereiken. Er was een afhankelijkheid gecreëerd waardoor het team kennis en vaardigheden moest delen voor het beste resultaat.

Gedurende deze weken heeft iedereen kennis kunnen maken met minidrones en hebben ze kunnen vliegen maar de piloot was degene die uiteindelijk de battle mocht vliegen. De bouwer/constructeur was verantwoordelijk voor de obstakels die gemaakt moesten worden. Hierbij moesten eerst ideeën bedacht worden en de beste drie obstakels werden via schetsen naar 3d tekeningen uitgewerkt zodat maten en materialen als prototype opschaal van 1:5 gemaakt konden worden. Zodra de constructie goed was konden de obstakels gemaakt worden. De onderzoeker heeft onderzocht hoe een drone technisch in elkaar zit en hoe het vlieggedrag te beïnvloeden is. Daarnaast is er ook onderzocht wat de droneregelgeving is in Nederland. De presentator hield zich bezig met de presentatie van het totale proces zoals de teamnaam, logo, collage van de hindernissen en de onderzoekresultaten.

Alle klassenwinnaars hebben afgelopen dinsdag 21 mei gestreden om de titel ‘Het beste droneteam van Het Hooghuis Stadion’. Sander uit 2C was, onder grote belangstelling van alle tweede klassen, de grote winnaar van de dag. Hij zal in juni strijden tegen de dronewinnaar van ROC de Leijgraaf.