Het Hooghuis Stadion verrast genomineerde leerlingen, ouders & collega’s met Valentijns serenade

Vorige week deed Stadion, de vmbo-g & vmbo-t school van Het Hooghuis, een oproep aan alle leerlingen, ouders/verzorgers en collega’s om iemand die je een warm hart toedraagt in het zonnetje te zetten. Want de ‘dag van de liefde’ is bijna daar. Er werd volop gereageerd. De gelukkige genomineerden hebben het geweten, want op 12 februari kwam er een unieke verrassing aan huis.

Teamleider Marcel Thomassen, muziekdocent Jelle Ruijssenaars en initiatiefneemster Kim Clausing trotseerden met een gitaar, een warme stem en goede moed de sneeuw. Zevenmaal brachten zij een serenade ten gehore aan de geluksvogels uit Oss, Lith, Nuland en Berghem. Kim Clausing (docent Engels) wilde graag iets terugdoen voor leerlingen, ouders/verzorgers en collega’s: ‘we kunnen in deze tijden allemaal wel een beetje positiviteit, liefde en ontspanning gebruiken.’ De tekst is geschreven door singer-songwriter Simon Keats, tevens toetsenist van de Rotterdamse band The Kik. Niet geheel toevallig de partner van Kim.

Conciërges
Als eerste werden de conciërges van Stadion in het zonnetje gezet. Zij zijn genomineerd door directeur Ester van Eggelen. Waarom? Omdat zij heel hard hebben gewerkt waardoor de school nu weer grotendeels droog is. Stadion werd eerder deze week getroffen door een gesprongen waterleiding. Helaas verdwijnt het water in de school niet als sneeuw voor de zon, dus een bijzonder compliment voor Theo, Peter, John, Chris & Alphons is op zijn plek. Totaal verrast en overdonderd genoten ze van een hartverwarmend lied en de overheerlijke koek ‘Osse Broeder’.

Geluksvogels
Welke leerlingen, collega’s en ouders/verzorgers konden naast de conciërges vandaag nog meer op een serenade rekenen? Collega Harold de Leeuw (genomineerd door zijn vader), twee leerlingen (opgegeven door oma en mama) & twee moeders en een vader (opgegeven door leerlingen van Stadion) werden verrast. Kim: ‘Ik ben geraakt door een leerling die haar moeder heeft genomineerd. De leerling gaf aan dat haar moeder ontzettend hard in de zorg werkt en het de laatste tijd een beetje moeilijk heeft en dat zij wel wat warmte kon gebruiken. Dan smelt je hart, toch?’

Glunderende gezichten
Gelukkig zijn er op deze zonnige winterse dag vooral veel harten gevuld met liefde. En zijn Kim, Jelle en Marcel blij om de glunderende gezichten te zien. Kim: ‘voor iedereen hebben we het lied gepersonaliseerd. We eindigen met: ‘jij bent een topper en dat is een feit’. En dan zie je dat het lied echt binnenkomt. Wij kunnen met een gerust hart vakantie gaan vieren!’