Hooghuis kluizenjacht

Gamend kennismaken met je nieuwe school!
Met je eigen avatar op verkenning door de scholen van Het Hooghuis

 

Het Hooghuis leren kennen? Dat kan vanaf nu met een game. Hooghuis Kluizenjacht is de naam van de gloednieuwe online game die vandaag is gelanceerd. Nu de open dagen door de coronaregels niet kunnen doorgaan, hebben we een alternatieve manier bedacht om kennis te maken met onze zes scholen. Dit eigentijdse spel laat je op een creatieve manier erachter komen welke school bij je past.

De game is speciaal ontwikkeld voor leerlingen uit groep 7 en 8. Maar iedereen die het leuk vindt en nieuwsgierig is naar de scholen, is van harte uitgenodigd om het spel te spelen. Met je eigen avatar – kies o.a. je eigen shirt en schoenen – en met 4 levens op zak, wandel je de wereld van Het Hooghuis binnen. Door opdrachten te maken en vragen juist te beantwoorden, open je kluizen die toegang geven tot steeds weer een ander gedeelte van de scholen. Hiervan krijg je dan een duidelijk beeld te zien. Het is een soort online escape room, die uitnodigt om een virtueel kijkje van binnen te nemen. Hooghuis Kluizenjacht spelen kan via https://kluizenjacht.hethooghuis.nl/.

Jij kiest. Zeker weten!
Leerlingen van groep 8 staan voor een belangrijke keuze: zij kiezen voor de school waar zij de komende jaren hun voortgezet onderwijs gaan volgen. Omdat het in de huidige tijd met beperkende coronamaatregelen niet mogelijk is om de sfeer en mogelijkheden op ‘de grote school’ live te ontdekken, bieden we digitale manieren om toch alvast kennis te maken. Naast uitgebreide informatie op onze website, zoals online magazines en livestreams van informatieavonden, bieden we nu ook Hooghuis Kluizenjacht aan. Leuk extraatje: (toekomstige) leerlingen die het spel uitspelen en alle kluizen hebben geopend, kunnen hun gegevens achterlaten en krijgen een presentje toegestuurd.