Het Hooghuis start komend schooljaar met volledige bezetting ondanks lerarentekort in het voortgezet onderwijs

Bijzondere doorgroei- en opleidingsmogelijkheden binnen Het Hooghuis

Ook in 2019 is er een lerarentekort in het voortgezet onderwijs. Dit is met name merkbaar bij praktijkrichtingen zoals Mobiliteit en Transport (M&T), Bouwen, Wonen en Interieur (BWI), Produceren, Installeren en Energie (PIE), Techniek en bij exacte vakken zoals wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Ondanks de docentenschaarste start Het Hooghuis dit schooljaar met een volledige bezetting.

 

Het Hooghuis start schooljaar met volledige bezetting

“Op dit moment hebben we geen vacatures openstaan”, vertelt Ida Gabeler, hoofd HRM van Het Hooghuis in Oss. “Voor de zomervakantie hebben we alles geregeld, wat betekent dat we starten met een volledige bezetting in het nieuwe schooljaar. Korte vervangingsvragen hebben we opgelost door het inzetten van enkele uitzendkrachten.”

 

Mobiliteit voor docenten

“Het Hooghuis heeft alle niveaus van het voortgezet onderwijs in huis, verdeeld over zes locaties. Hierdoor kunnen we docenten de kans bieden om op verschillende scholen én niveaus werkervaring op te doen. Dit geeft docenten interessante toekomstperspectieven. Dankzij deze interne mobiliteit hebben wij de vacatures bij de exacte vakken wiskunde, natuurkunde en scheikunde kunnen invullen”, aldus Ida Gabeler.

 

Bijzondere regelingen om schaarste te voorkomen

Tanja Peters, voorzitter van de centrale directie van Het Hooghuis, vertelt trots: “We profileren ons bewust als interessante werkgever in de regio met goede secundaire arbeidsvoorwaarden, een loopbaanbeleid, docentbegeleiding en niet te vergeten een intensief professionaliseringsprogramma. Onze medewerkerstevredenheid werd het afgelopen jaar beoordeeld met een 8.7 als rapportcijfer.”

 

Regionale samenwerkingen

Het Hooghuis is actief in de regio en werkt samen met verschillende regionale opleidingen en bedrijven. Ida Gabeler: “We hebben een onderwijstraineeship-programma voor jonge mensen die universitair zijn afgestudeerd en in het eerstegraadsgebied willen werken. In korte tijd kunnen zij hun eerstegraadsbevoegdheid halen. We stimuleren onze docenten ook om een tweede bevoegdheid (een tweede vak of een master) te halen. Bovendien werken we samen met andere scholen in de regio om de mobiliteit voor docenten te bevorderen.”

 

Ben je benieuwd naar je mogelijkheden binnen Het Hooghuis voor jouw carrière? Bekijk dan onze werkenbij pagina