Het Hooghuismagazine 2020-2021

Vlak na de zomervakantie wordt het nieuwe Hooghuis Magazine weer verspreid op alle basisscholen in de regio. De leerlingen van groep 7 en 8 krijgen een exemplaar mee naar huis. Het Hooghuis Magazine verschijnt eens per jaar. Met dit blad brengen we leerlingen die binnenkort gaan kiezen voor een middelbare school op de hoogte van het onderwijs en de laatste ontwikkelingen op onze scholen.

Groeien en bloeien
Het thema van dit magazine is ‘groeien en bloeien’. Achterin het magazine zit een zakje basilicumzaadjes. Je kunt zelf thuis (of misschien zelfs samen in de klas op school) een kasje maken en de zaadjes daarin planten. Het thema ‘groeien en bloeien’ komt overal terug (ook in de prijsvraag) en het staat symbool voor de ontwikkeling van de talenten van leerlingen. We willen graag dat je na de basisschool verder zal groeien en bloeien in het voortgezet onderwijs op een school die bij je past. We hopen van harte dat dit magazine zal helpen bij het maken van de juiste keuze.

Jij kiest
Daarnaast staat het onderwerp ‘Jij kiest’ centraal in ons magazine. Op al onze scholen heb je namelijk heel veel te kiezen. Wat precies lees je in het magazine bij elke school zelf. In zo’n locatietekst laten we het onderwijs en de eigenheid van een school naar voren komen. Ook vertellen we over de voordelen die het heeft om deel uit te maken van een groter geheel: Het Hooghuis. Alle locatieteksten hebben eenzelfde opzet, zodat leerlingen en ouders overzichtelijke informatie krijgen en eventueel ook scholen met elkaar kunnen vergelijken.

Zoals je kunt zien, komen er veel leerlingen en medewerkers, bijvoorbeeld docenten, aan het woord. We vinden namelijk dat zij het allerbeste kunnen vertellen over onze scholen. Zij zijn immers ervaringsdeskundigen.

Magazine en prijsvraag
Mocht je nu zelf geen magazine hebben ontvangen, maar er wel één willen hebben, stuur dan een mailtje naar info@hethooghuis.nl. Dan zorgen wij ervoor dat jij binnenkort ook een magazine in handen hebt! Mocht je het liever digitaal lezen, kijk dan hier. We wensen je veel leesplezier. En leerlingen van groep 7/8: speciaal voor jullie zit er ook een prijsvraag in. Gauw kijken dus.

Meer info
Wil je nog meer weten over onze scholen? Houd dan onze social media in de gaten. Hier delen we ook allerlei leuke en interessante dingen over Het Hooghuis.