In het spotlicht: ‘The American Dream’ van Gregor

Leerling Gregor bakt en kookt graag. Zijn inspiratiebronnen: YouTube, Instagram én zijn moeder & oma!
Aan zijn taarten kun je zien dat hij vrolijk en creatief is. Zijn toekomstdroom? Een eigen bakkerij in Amerika. Check onze Instagrampagina om kans te maken op de favoriete chocoladetaart van Gregor! 

Gregor Moravec, 13 jaar
Stadion, klas 3
Passie: Bakken & koken

Waarom bak en kook je zo graag?
Vanaf mijn tiende help ik mijn moeder en oma al mee met koken. Nu kook ik regelmatig zelf voor ons hele gezin (oma, vader, moeder, broer en zus). Ik ben geboren in Slowakije en naar Nederland gekomen toen ik 2 jaar oud was. Mijn oma bakte vroeger graag, mijn moeder leerde het van haar en ik weer van mijn moeder.

Wat maak je dan zoal?
Eigenlijk van alles. Ik vraag wat iemand lekker vindt en dan maak ik dat. Soms maak ik ook Slowaakse gerechten. Of ik zie iets op YouTube of Instagram waar ik inspiratie uit haal. Ik maak alles zelf en gebruik geen pakjes. Mijn favoriete taart is mijn chocoladetaart. Daar heb ik mijn eigen recept voor gemaakt.

“Ik wil andere mensen graag
blij maken met wat ik bak” 


Wat betekent jouw passie voor jou?

Ik ben er vaak mee bezig, het hoort bij mij. Je kunt aan mijn taarten zien dat ik vrolijk en creatief ben. Ik wil andere mensen graag blij maken met wat ik bak.

Heb je toekomstdromen over je passie?
Ik zou later het liefst een eigen bakkerij in Amerika willen hebben. Ik zie het zo voor me: ik heb dan een winkel met van die hoge ramen in een drukke straat. Er staan allerlei grote taarten en er hangt een zoete geur. Er zijn tafeltjes waar mensen aan kunnen zitten om taart en ijs te eten en koffie te drinken. En je kunt er taarten afhalen. De naam heb ik ook al: ‘George’s Cakes’. Dat is mijn American dream!

In het spotlicht: leerlingen en medewerkers van Het Hooghuis.
In elke editie vertellen leerlingen en medewerkers van Het Hooghuis vol enthousiasme over hun passie én hun ervaringen op school. Hoewel hun interesses, leeftijden en achtergronden verschillen, hebben ze één ding gemeen: ze worden gedreven door een passie die hun leven kleurt. Deze mensen zetten we hier in het spotlicht. Elk verhaal is uniek, maar samen maken onze leerlingen en medewerkers Het Hooghuis en daar zijn we trots op!

Dit interview staat ook in het Hooghuis Magazine. Bekijk hier het volledige magazine. Wil je het magazine per post ontvangen? Mail dan even je adresgegevens naar info@hethooghuis.nl.