In het spotlicht: Eline over haar passie voor trampolinespringen

TBL-leerlinge Eline is drie keer Nederlands kampioen en spreekt met veel enthousiasme over haar passie: trampolinespringen. Wat daar zo leuk aan is? Dat ze bij het sporten zichzelf kan zijn en ze in korte tijd veel nieuwe dingen heeft geleerd. Ze is bijna elke dag op de trampoline te vinden. Niet in de achtertuin, maar bij Turnoss en Flik-Flak in Den Bosch. Ze gaf op het TBL aan de leerlingen van de masterclass Sport & Life Science zelfs zes weken trampolineles. Hieronder lees én zie je meer.

Eline Huinink, 14 jaar
TBL, klas 3HVa
Passie: trampolinespringen 

Hoe ben je begonnen met trampolinespringen?
Vanaf mijn vierde heb ik zo’n acht jaar geturnd en daarna ben ik overgestapt naar trampolinespringen. Dat kan allebei bij gymnastiekvereniging Turnoss op de Rusheuvel. Trampolinespringen doe ik nu drie jaar. Ik vind het leuker en het past beter bij mij.

Wat vind je er zo leuk aan?
Trampolinespringen is een sport die nog volop in ontwikkeling is. De sport groeit en de regels groeien mee. Trampolinespringen is daardoor veel vrijer dan turnen. Je mag bijvoorbeeld je eigen aanpassingen doen in een oefening. Hierdoor kan ik tijdens het sporten meer mezelf zijn. In een korte tijd heb ik heel veel nieuwe dingen geleerd. Dat motiveert me ook.

Doe je er op school iets mee?
Ja, soms mag ik tijdens de gymles iets laten zien en voor de masterclass Sport heb ik zes weken trampolineles gegeven aan tweedeklassers. Dat was super om te doen!

Hoe vaak ben je ermee bezig?
Bijna elke dag! Ik train drie keer per week bij Turnoss en één keer per week bij Flik-Flak in Den Bosch. Ook train ik elke week een uur met de Turbo Tramps. (Misschien ken je die van Holland’s Got Talent, red.) We doen dan komische acts op de trampoline met turntrucs. Daarnaast geef ik nog twee uur per week training aan jongere groepen.

Waar ben je het meest trots op?
Dat ik drie keer Nederlands kampioen ben geworden bij de 2e divisie: één keer met mijn team, één keer met individueel en één keer met synchroon trampolinespringen.

Heb je tips voor kinderen die ook willen gaan trampolinespringen?
Zoek vooral een sport die bij je past en waarin je jezelf kunt zijn. Als je trampolineparken leuk vindt, dan past trampolinespringen waarschijnlijk ook bij jou. Als sport kun je er dan elke week mee bezig zijn en echt goed leren springen. Kijk hier voor meer info.

In het spotlicht: leerlingen en medewerkers van Het Hooghuis
In elke editie vertellen leerlingen en medewerkers van Het Hooghuis vol enthousiasme over hun passie én hun ervaringen op school. Hoewel hun interesses, leeftijden en achtergronden verschillen, hebben ze één ding gemeen: ze worden gedreven door een passie die hun leven kleurt. Deze mensen zetten we hier in het spotlicht. Elk verhaal is uniek, maar samen maken onze leerlingen en medewerkers Het Hooghuis en daar zijn we trots op!

Dit interview staat ook in het Hooghuis Magazine. Bekijk hier het volledige magazine. Wil je het magazine per post ontvangen? Mail dan je adresgegevens naar info@hethooghuis.nl.