Kom jij ook bij de droneclub op Stadion?

‘School geeft me de ruimte om bezig te zijn met mijn passie’

Leerling Robin heeft een passie voor techniek en dan vooral voor drones. Hij zit op school bij een heuse droneclub. In het interview lees je hoe Stadion hem de ruimte geeft om bezig te zijn met zijn passie.

 

Waarom ben je zo graag bezig met drones?

Ik werk graag met mijn handen en ik ben heel creatief. Drones aanpassen of repareren is priegelwerk en dat vind ik juist leuk.

Hoe vaak ben je met techniek of drones bezig?

Elke dag! Ik maak er tijd voor om thuis dingen te knutselen. Dat doe ik dan op mijn kamer, in onze schuur of in de tuin. Thuis heb ik ook verschillende drones.

Wat doe je precies met drones op school? 

We hebben een droneclub: TADS (The Advanced Drone Society). Meneer Van Weerden, mijn techniekdocent, zorgde ervoor dat deze club opgericht kon worden. Elke donderdagmiddag komen we met ongeveer zes leerlingen uit de eerste, tweede en derde klas bij elkaar. Dan gaan we vliegen met de drones en we knutselen eraan in het technieklokaal of ontdeklab op school.

Hoe helpt school je daarbij?

School geeft me de ruimte om bezig te zijn met mijn passie. De droneclub wordt gesponsord door de Talentencampus. We kopen standaarddrones, die we kunnen aanpassen, opvoeren en indien nodig repareren. Met de club gaan we af en toe ook naar het ROC (in Oss) en we doen mee aan regionale wedstrijden.

Robin van Orsouw, 14 jaar
Stadion, Klas 3

 

Dit interview is een onderdeel van ons Hooghuis Magazine. Leerlingen van groep 7/8 uit de regio ontvangen een exemplaar van ons magazine. Hierin lees je van alles over onze scholen en nog veel meer. We laten je zien wie we zijn, wat we doen en waar we voor staan. Zodat jij straks vol vertrouwen de keuze kunt maken voor een middelbare school.

De komende dagen lichten we een aantal rubrieken uit. Het is ook mogelijk om het magazine hier in z’n geheel online te lezen. Wil je het magazine graag per post ontvangen? Stuur dan een mailtje naar: info@hethooghuis.nl.