Leerling Jasper leert graag door te doen, door zijn handen uit de mouwen te steken.

‘Ze geven me veel vertrouwen’

Bij het bedrijf Hektracon heeft hij zelfs al een contract aangeboden gekregen.
Benieuwd naar zijn passie voor metaal? Lees het interview hieronder.

 

 

Waardoor ben je zo enthousiast over metaal? 
Al vanaf mijn eerste jaar op De Singel ben ik graag met metaal bezig. In mijn derde jaar vond mijn stagebegeleider een stageplaats voor mij bij Hektracon. Daar klikte het zo goed, dat ik nu zelfs een contract krijg om tegelijk te kunnen leren en werken.

Hoe combineer je school en je werk bij Hektracon? 
Op dinsdag ga ik naar school en de rest van de week, ook op zaterdag, werk ik bij Hektracon.

Wat doe je daar allemaal?
Met Hektracon reis ik het hele land door om grote stalen trappen en balustrades (hekken) te plaatsen bij bedrijven en particulieren. Ik begin meestal om 6.30 uur en ben rond 16.30 uur klaar. Ik heb leuke collega’s, het werk is afwisselend en ik leer heel veel.

Is het zwaar werk? 
Werken met metaal is zwaar en precies werk. Een belangrijk onderdeel is de werkvoorbereiding op de werkplaats, dat komt heel nauw. Daar hangt een goede montage vanaf.

Waar ben je trots op? 
Dat ik mag meewerken aan het plaatsen van grote stalen trappen, zoals een spiraaltrap bij een golfbaan. Ze geven me veel vertrouwen; ik heb pas nog een eigen project mogen doen in Cromvoirt. Ik hoop
ooit eerste monteur te worden bij Hektracon.

Jasper Moermond, 16 jaar
De Singel, Klas 5

 

Dit interview is een onderdeel van ons Hooghuis Magazine. Leerlingen van groep 7/8 uit de regio ontvangen een exemplaar van ons magazine. Hierin lees je van alles over onze scholen en nog veel meer. We laten je zien wie we zijn, wat we doen en waar we voor staan. Zodat jij straks vol vertrouwen de keuze kunt maken voor een middelbare school.

De komende dagen lichten we een aantal rubrieken uit. Het is ook mogelijk om het magazine hier in z’n geheel online te lezen. Wil je het magazine graag per post ontvangen? Stuur dan een mailtje naar: info@hethooghuis.nl.