Anouk heeft al bijna 300 boeken geleend uit de mediatheek!

‘Lezen zet me aan het denken’

Leerling Anouk heeft op het Mondriaan College al bijna 300 (!) boeken geleend in de mediatheek. Bijzonder feitje: ze is begonnen met lezen door haar dyslexie. In het magazine deelt ze haar verhaal. Lees het interview hieronder.

 

Waarom lees je zo graag? 

Ik word er blij van! Ik ga helemaal op in het boek dat ik lees, in de emoties. Dat heb ik nodig. Lezen zet me aan het denken, het maakt me bewuster, ook in het dagelijks leven.

Ik kan me beter inleven in andere mensen.

Hoe vaak lees je?

Elke dag bijna anderhalf uur en in het weekend hele dagen. Als ik twee weken vakantie heb, lees ik wel elf boeken uit.

Wat lees je vooral? 

Allerlei genres, veel series en vooral fictie. Daar kan alles! Op school heb ik al bijna 300 boeken geleend in drie jaar tijd. Ik ga graag samen met mijn beste vriendin, Sterre Ploegmakers, naar de schoolbieb. Ze kennen ons en bestellen zelfs de boeken die we willen lezen.

Hoe ben je met lezen begonnen? 

Door mijn dyslexie. Eerst vond ik lezen heel moeilijk. In groep 6 van de basisschool kon
ik nog niet goed lezen. Dat moest ik oefenen. Sinds ik op het Mondriaan zit, lees ik echt veel. Lezen voelt voor mij nu heel normaal. Ik merk niet eens meer dat ik dyslexie heb. Ik zal in de toekomst ook altijd blijven lezen!

Anouk Maas, 15 jaar
Mondriaan College, Klas 4

 

Dit interview is een onderdeel van ons Hooghuis Magazine. Leerlingen van groep 7/8 uit de regio ontvangen een exemplaar van ons magazine. Hierin lees je van alles over onze scholen en nog veel meer. We laten je zien wie we zijn, wat we doen en waar we voor staan. Zodat jij straks vol vertrouwen de keuze kunt maken voor een middelbare school.

De komende dagen lichten we een aantal rubrieken uit. Het is ook mogelijk om het magazine hier in z’n geheel online te lezen. Wil je het magazine graag per post ontvangen? Stuur dan een mailtje naar: info@hethooghuis.nl.