Leerling Elise combineert zes keer per week hiphop dansen met school!

‘Er zitten beats in de muziek waar je lekker op kunt dansen’

Leerling Elise traint zo’n zes keer per week voor haar passie hiphop dansen. Elke zaterdag gaat ze naar Amsterdam. En daarnaast gaat ze natuurlijk gewoon naar school. Hoe ze dit combineert? Lees het interview hieronder.

 

Waar dans je zo graag hiphop? 

De muziek vind ik heel mooi en ik kan er tijdens het dansen veel uit halen. Er zitten bepaalde accenten en beats in de muziek waar je lekker op kunt dansen.

Hoe vaak ben je ermee bezig?

Zo’n zes keer per week. Ik geef les bij danscentrum Zwijsen in Oss en ik train zelf voor mijn team en mijn solo. Elke zaterdag ga ik naar Amsterdam om bij MBS School of Art te trainen. Eén of twee keer per maand doe ik mee aan wedstrijden, in de buurt of verder weg, zoals het EK en WK Street Dance. Van school krijg ik verlof voor belangrijke wedstrijden en trainingen (topsportregeling).

Waardoor ben jij dit gaan doen? 

Door mijn oom, die is danser. Ik dans sinds mijn negende.

Heb jij een idool? 

Mijn oom was mijn idool toen ik net begon. Nu is dat mijn coach, Shaquille Hassani. Hij komt uit Rotterdam. Soms train ik daar en soms is hij hier in Oss om met mij en het team te trainen.

Wat is je toekomstdroom?

Ik wil graag allround danser worden en mijn werk maken van dansen. Kinderen inspireren om te (blijven) dansen of in shows van bekende mensen dansen lijkt me geweldig!

Weetje: Elise werd vorig jaar 3e op het EK UDO (European Street Dance.)

Elise van Ballegooij, 16 jaar
ZuidWest, Klas 4

 

Dit interview is een onderdeel van ons Hooghuis Magazine. Leerlingen van groep 7/8 uit de regio ontvangen een exemplaar van ons magazine. Hierin lees je van alles over onze scholen en nog veel meer. We laten je zien wie we zijn, wat we doen en waar we voor staan. Zodat jij straks vol vertrouwen de keuze kunt maken voor een middelbare school.

De komende dagen lichten we een aantal rubrieken uit. Het is ook mogelijk om het magazine hier in z’n geheel online te lezen. Wil je het magazine graag per post ontvangen? Stuur dan een mailtje naar: info@hethooghuis.nl.