Lekker sporten onder schooltijd, kan dat?

‘Vanaf de derde klas heb ik zes uur per week gym’

In de bovenbouw op Stadion koos leerling Ima voor het vakkenpakket ‘Sport & Lifestyle’. Zo kan ze op school elke dag bezig zijn met wat zij het liefste doet: sporten. In dit interview vertelt ze meer over ‘haar’ richting.

Wat is jouw passie?

Ik hou van sport. Ik heb altijd veel met sport gedaan. Vroeger voetbalde ik en nu ik op Stadion zit, heb ik gekozen voor ‘Sport & Lifestyle’. Zo ben ik elke dag met sport bezig, ook op school!

Waarom heb je gekozen voor Stadion?

Mijn broer zat hier al op school, daardoor kende ik Stadion al een beetje. Toen ik hier voor het eerst kwam, voelde het meteen goed. De proeflessen die ik gevolgd heb, waren leuk. Ook wist ik dat ze hier op school veel met sport doen.

Hoe ben je op school met sport bezig?

In de onderbouw volgde ik de talentklas ‘sport’ tijdens talententijd. Vanaf de derde klas (dan begint de bovenbouw) heb ik zes uur per week gym. Dat is voor mij een examenvak. Daarnaast kun je op Stadion in de bovenbouw vier uur per week een praktijkvak volgen dat je zelf kiest. Dat wisselt elke zeven weken en zo maak je kennis met vijf verschillende vakken. Het heeft me geholpen te ontdekken wat ik wel en niet leuk vind. Bij ‘voeding en beweging’ zaten we bijvoorbeeld veel achter de computer. Dat vond ik minder fijn. Bij ‘sport en bewegen’ voeren we ook veel opdrachten uit in de gymzaal. Dat is meer iets voor mij.

Wat vind je zo mooi aan deze richting?

Je leert veel over jezelf. Voor de groep staan leek mij bijvoorbeeld erg lastig, maar bij sport heb je dat wel nodig. Toen we hiermee gingen oefenen, viel het ontzettend mee. Iedereen moest het doen, dat maakte het ook gemakkelijker voor mij.

Ima van de Camp,
Stadion, Klas 4