Onderwijs en bedrijfsleven ontmoeten elkaar op de Jongeren Bedrijvendag

Bijna is het weer zover: op dinsdag 12 februari vindt voor de vierde keer de Jongeren Bedrijvendag plaats. Dit jaar is de Bedrijvendag groter dan ooit. Er doen 107 bedrijven en zo’n 1325 leerlingen aan mee. De dag wordt georganiseerd door de Talentencampus en de Lionsclub Oss.

Het draait deze dag om een ontmoeting tussen onderwijs en bedrijfsleven. Leerlingen uit 2 vmbo, 3 havo en 3 vwo krijgen de kans om bij drie bedrijven (waar ze normaal gesproken niet zomaar zouden komen) binnen te kijken. Wat deze leerlingen met elkaar gemeen hebben, is dat zij allemaal op het punt staan om een profiel te kiezen voor de bovenbouw. Om hen te helpen bij deze keuze, bezoeken ze drie bedrijven die passen bij hun interesses. Voor de bedrijven zelf is deze dag ook interessant. Zij kunnen aan de leerlingen en docenten laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Wie weet vinden leerlingen zo wel hun toekomstige stageplaats of baan.

De planning van de Jongeren Bedrijvendag verliep dit jaar voor het eerst via een speciale app. Vooralsnog komen de bedrijven en scholieren die meedoen uit Oss en (ruime) omgeving. Richard van Ommen, directeur van de Talentencampus Oss, vertelt: ‘Er doen ook bedrijven mee uit de gemeente Bernheze. Daarnaast zijn we erg blij met de deelname van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen.’ De app biedt mogelijkheden om de Jongeren Bedrijvendag ook elders in het land te organiseren. Zo kan dit mooie concept verder blijven groeien.