Meedoen aan het Junior Songfestival is een droom die uitkomt

Miencke Kalloe (12 jaar) zingt al vanaf haar tweede jaar. Het is haar passie. Zingen hoort bij haar, ze wordt er blij van én ze is er goed in. Niet voor niets staat ze op 28 september in de finale van het Junior Songfestival! De uitzending is live te zien op televisie. Lees hier hoe Miencke zich voorbereidt op deze spannende finale.

 

 

Waarom vind je zingen zo leuk?
Zingen hoort bij mij. Ik vind het superleuk om te doen. Vanaf mijn 8e tot mijn 11e heb ik bij Kinderen voor Kinderen gezongen. Dit jaar heb ik opnieuw auditie gedaan voor het Junior Songfestival en ik ben door naar de finale! In mei stond er ineens een cameraploeg in mijn klas. Ik mocht in een limousine mee naar het gebouw van AVROTROS. Daar werden de 12 finalisten bekendgemaakt. Die dag hoorde ik dat ik door was naar de finale. Voor mij is dat een droom die uitkomt.

 

Hoe vaak ben je ermee bezig?
Elke dag. Nu ben ik vooral druk bezig met de voorbereidingen voor de finale. In het weekend ga ik regelmatig naar Amsterdam en Hilversum voor zang- en dansrepetities. Thuis houd ik mijn conditie op peil door bijvoorbeeld touwtje te springen en door te zingen terwijl ik hardloop. Ik zit in een groepje van vier; twee meiden en twee jongens. We heten ‘Moves’ en ons liedje is ‘Make your move’. We hebben er ook een vette videoclip bij gemaakt. Dat was heel leuk om te doen.

 

Kun je jouw passie goed combineren met school?
Het is druk, maar school geeft me de ruimte. Ik heb bewust gekozen voor het TBL, omdat je er veel kunt doen met theater, zang en dans. Naast school ben ik dankzij het zingen met zoveel leuke dingen bezig. Daar krijg ik energie van!

 

Wat zijn je toekomstdromen?
Het zou geweldig zijn als ‘Moves’ de finale wint. Dan mogen we naar het Junior Eurovisiesongfestival in Polen. Later hoop ik een beroemde zangeres te worden. Het liefst zing ik pop, jazz en liedjes uit de jaren 80.

 

Waar ben je het meest trots op?
Dat ik opnieuw auditie heb gedaan voor het Junior Songfestival. Vorig jaar viel ik na de tweede ronde af. Geef dus niet op als je iets heel graag wilt. Blijf tijd maken voor je passie, ook als je op de middelbare school zit.

 

Kijk hier voor de videoclip van ‘Make your move’. 
Volg Miencke op YouTube en Instagram.

 

Wil je Miencke met Moves live zien schitteren op televisie? Kijk dan op 28 september om 19.25 uur naar de finale van het Junior Songfestival bij AVROTROS.