Truus van den Hurk van Het Hooghuis Mondriaan genomineerd voor Mediathecaris van 2019!

Elke locatie van Het Hooghuis heeft wel een mediatheek: een met computers uitgebreide bibliotheek. Hiermee maken we leerlingen wegwijs in de wereld van hedendaagse media. Leerlingen worden hierbij bijgestaan door de mediathecaris. Hij of zij zorgt voor structuur in de mediatheek, kan helpen bij vragen en houdt bijvoorbeeld bij wie wat geleend heeft. En onze Truus van Het Hooghuis Mondriaan kan dat als de beste! Daarom is zij een van de drie genomineerden voor de Nationale Mediatheek Trofee 2019.

 

 

Mediathecarissen zijn er in alle vormen en maten, maar Truus is een gouden. Al ruim 15 jaar werkt zij, onvermoeibaar, in het lokaal op de eerste verdieping van Het Hooghuis Mondriaan. Met de komst van vele computers, e-books en social media is er veel veranderd in die tijd. Truus kennen we als een flexibel en bevlogen vrouw. Ze zorgt ervoor dat leerlingen een fijne plek hebben om rustig te werken en hun kennis te verbreden.

Naast de zorg die ze draagt voor ‘haar’ mediatheek, heeft ze het persoonlijke doel om jongeren te enthousiasmeren voor lezen. Met de komst van nieuwe media zijn leerlingen minder snel geneigd om een leesboek of magazine te pakken. Dagelijks stimuleert ze iedereen in zijn eigen interesse en op zijn eigen niveau te lezen. Want door te lezen kun je jezelf ontdekken, maar ook de wereld buiten jezelf. Op deze manier motiveert ze de leerlingen zichzelf te vinden en te laten zien wie ze zijn. En dat vinden we mooi.

De Nationale Mediatheek Trofee 2019
De Nationale Mediatheek Trofee is een prijs voor de beste mediathecaris van Nederland. De wedstrijd wil leerlingen, docenten en mediathecarissen op scholen in het voortgezet onderwijs aanzetten om na te denken over de mediatheek bij hun op school. Wat maakt een goede mediatheek of mediathecaris? Hoe ziet het er nu uit en wat kan er verbeterd worden? Of is de mediatheek nu al een plek om trots op te zijn?

Door het hele land zijn er drie mediathecarissen genomineerd voor deze prijs, waaronder onze eigen Truus van den Hurk. Tot en met 25 september 2019 kun je stemmen op jouw favoriete mediathecaris en op 2 oktober wordt de prijswinnaar van de trofee bekend gemaakt. Wij houden je in ieder geval op de hoogte.

Wil je ook stemmen? Dat kan via https://nationalemediatheektrofee.nl/mediathecaris-van-het-jaar/