Je eigen pad kiezen om de wijde wereld in te trekken

‘Ik heb er ontzettend veel plezier in om op deze manier creatief bezig te zijn’

Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Het zijn vragen die onze leerlingen bezighouden. In dit interview met Janne van het Mondriaan College lees je hoe zij haar eigen pad kiest om straks de wijde wereld in te trekken met haar creatieve talenten.

 

 

Sinds wanneer vind je kunst en schilderen leuk?

Tekenen vond ik als kind al heel leuk. Sinds ik op het Mondriaan zit, schilder ik ook. We doen dat vaak op school en zo kwam ik erachter dat ik hier graag meer over wil leren. In mijn vakkenpakket heb ik daarom kunst gekozen en thuis heb ik nu ook schilderspullen. Ik heb er ontzettend veel plezier in om op deze manier creatief bezig te zijn.

 

Helpt school je met het ontwikkelen van je schildertalent?

Ja, zeker! Van mijn docente beeldende vorming, mevrouw Cornelissen, leer ik heel veel. Zij legt goed en duidelijk uit. Ook geeft ze me bruikbare voorbeelden en aanwijzingen voor het schilderen. In de les vertelt ze van alles over kunst en over hoe dit vak er op school uitziet.

 

Wil je in de toekomst verder met kunst?

Als ik mijn havodiploma heb gehaald, wil ik graag naar de kunstacademie. Dankzij het loopbaanoriëntatieprogramma (LOB) op school weet ik meer over de richting die ik op wil. Ook ben ik al naar scholen wezen kijken. ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem zou zeker een optie kunnen zijn voor mij.

 

Heb je een idool?

Justin Bieber vind ik inspirerend. Ik houd van dansen en zijn muziek vind ik leuk, maar dat is niet het belangrijkste. Door de moeilijke dingen die hij heeft meegemaakt, is hij sterker geworden als persoon. Hij wil zichzelf blijven verbeteren en dat wil ik ook. Hij inspireert me om een beter mens te worden.

 

Janne Schulte, 15 jaar 
Mondriaan College, klas 3 havo