Sterk Techniekonderwijs Oss inspirerende start

Er gloort een kansrijke toekomst voor toekomstige leerlingen uit regio Oss en omstreken als ze in de techniek willen gaan werken.

Dat bleek afgelopen maandagmiddag 25 maart tijdens de goed bezochte bedrijvenbijeenkomst op Het Hooghuis ZuidWest in het kader van Sterk Techniekonderwijs Oss, onderdeel van Noord-Oost Brabant.

Bedrijven en scholen gaan samen het techniekonderwijs aantrekkelijker en sterker te maken. Doel uiteindelijk meer en beter opgeleide technici die instromen voor de bedrijven. Bedrijven staan te springen om technische vakmannen en vrouwen, zodat ze kansen op de markt kunnen pakken, kunnen groeien en ondernemen. Goed voor de leerlingen die een goed betaalde baan in de eigen regio kunnen krijgen en goed voor de economie en werkgelegenheid van Oss. Het vmbo is de kraamkamer van techniek.

Leerlingen moeten in het onderwijs kunnen leren en werken met de moderne machines en technologie die ze op de stage en in het werk moeten kunnen gebruiken. Burgemeester Wobine Buijs en Wethouder Kees van Geffen en diverse directeuren en managers van Osse bedrijven moedigden docenten en bedrijven aan samen het techniekonderwijs spannender, aantrekkelijker en vooral kwalitatief beter kunnen maken.

Zowel de basisscholen als het ROC worden hiervoor benaderd; techniek is van en voor ons allemaal.