Nieuwe dingen blijven ontdekken en leren

‘Het mooie is dat ik nieuwe dingen ontdek en blijf leren’

Ben jij ook zo graag creatief bezig? En vraag je je af of dat op school ook kan? In dit interview vertelt leerling Okke van Stadion over hoe school hem verder helpt met zijn creatieve ontwikkeling.

 

Wat is jouw passie?

Ik hou van schilderen, tekenen en kunstwerken maken. Ik ben graag creatief bezig. Dat was op de basisschool al zo. Hier op Stadion kan ik mijn creativiteit ook goed uiten.

 

Wat doe je op school zoal met je creativiteit?

Bij talententijd heb ik bijvoorbeeld een gipsen afdruk van mijn eigen hand beschilderd. Ook ontdekte ik tijdens talententijd dat ik niet alleen creatief ben, maar ook goed in techniek. Nu ik in de bovenbouw zit, volg ik meer vakken die passen bij mijn interesses. Ik doe ‘Creativiteit & Design’ en ben zes uur per week bezig met kunstvakken en beeldende vorming. Daarnaast volg ik vier uur per week een praktijkvak naar keuze, bijvoorbeeld ‘ontwerpen en maken’ of ‘design en decoratie’.

 

Wat vind je zo mooi aan deze richting?

Ik kan hier echt mijn creativiteit in kwijt. Het mooie is dat ik nieuwe dingen ontdek en blijf leren. Niet alleen op het gebied van kunst, maar ook over mezelf.

 

Hoe ondersteunen de docenten jouw creativiteit?

De docenten zijn heel aardig en makkelijk aanspreekbaar. Ze helpen me verder met mijn creatieve ontwikkeling. Ze geven me adviezen, tips en extra opdrachten. Daar leer ik veel van. Zo mocht ik voor tekenen in de tweede klas bijvoorbeeld al opdrachten uit de derde doen.

 

Waarom heb je gekozen voor Stadion?

Tijdens de open dag voelde ik dat dit echt ‘mijn school’ is. Ik kan hier mezelf zijn en dat vind ik belangrijk. Ook vind ik het een heel mooie school. Het kleurrijke gebouw geeft me telkens weer inspiratie om te tekenen.

Okke Kuijpers
Stadion, klas 3